Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Kirazlı Dondurma

Kirazlı Dondurma

Kirazlı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram çekirdeği çıkarılmış kiraz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı su ile karıştırdım
  • Yarım limonun suyu
  • 400 gram çırpılmış krem şanti Süt 2 kadehine göre krem şanti olsun
  • 4 tane yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane beyaz çikolata 80 gr
  • 1 su kadehi süt
  • 1 tane vanilya
  • 1 su kadehi süt
  • 1 tane bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı hırpalanmış fındık ya da ceviz

Kirazlı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel krem şanti çırptım ve buzdolabında beklettim.
  2. Ardından kiraz reçel yaptım. Kirazları, şekeri ve limon suyu bir tencereye koydum.
  3. Minik ateşte pişirdim. Devamlı karıştırdım ve köpükleri topladım.
  4. Koyu olmaya başladığı an nişastayı koydum, karıştırdım ve ateşten aldım. Hemen süzgeçten geçirdim. Reçelin suyu olması gerek. Reçelinin posasını atmıyoruz. Soğumasına vazgeçtim.
  5. Sonra, bir büyük kaba beyaz çikolatayı kırdım.
  6. Bir tencereye yumurtaların sarısı, şekeri, vanilya ve sütü koyarak, hoşça karıştırdım, ve kısık ateşte ısınmasını koydum. Devamlı karıştırdım. Çok ısıtmayalımparmanızı ısıya sabredebilecek kadar. Hemen çikolatanın üzeri döktüm ve karıştırdım. Bu karışımın üzeri reçeli suyu döktüm. Hoşça karıştırdım. Ardından soğuk krem şantiye ilave ederek. Dondurma hazır olmaya başladı.
  7. Dondurma kabını- streç ile kapladımdonduktan sonra, kolay çıkması için . Dondurmayı koydum ve üzeri reçelin posasını da koyarak, bir kaşık ile yağdım. Bir gece de dondurucuda beklettim.
  8. Ertesi gün çikolata sosu yaptım. Bir tencerede, sütü, kakao ve şekeri karıştırdim ve 2 dakika pişirdimdevamlı karıştırarak
  9. Ateşten aldım, çikolata, margarini ilave ederek karıştırdım ve soğumasını bektetim. En son cevizi de ilave ederek, koyu bir sos oldu.
  10. Dondurmayı kestim ve sosa daldırmak için dondurma çubukları kullandım. Çok seri çalışmamız gerek. Dondurma kremamsı gibi, oldu için seri eriyor. Ben devamlı bir kaç saniye çalışıyordum. Tekerrür dondurmayı dondurucuya koyuyordum.Afiyet olsun!.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın