Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,05
Kirazlı Bilye Kek

Kirazlı Bilye Kek

Kirazlı Bilye Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 1 su bardağı şeker (200 gr)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 fiske tuz
  • 5 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı krema (150 ml)
  • 2 su bardağı un (300 gr)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 1 kase konserve kiraz / vişne
  • 100 gr çikolata
  • 1 yemek yemek kaşığı akışkan yağ

Kirazlı Bilye Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba tereyağı, şekerleri ve tuzu koyup 1 dk dek mikserle çırpın.
  2. Ardından yumurtaları tek tek içine ekleyerek çırpın, her birini 30 saniye kadar.
  3. Un, kabartma tozu ve değişken kremayı da ekleyip hepsi birbirine karışana değin çırpın.
  4. Hamurun yarısını diğer bir barbar alıp kakao ve kremayı ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Sade harcın yarısını kalıba dökün.
  5. Bunun üzerine kakaolu harcın tümünü dökün ve kirazları üzerine dağıtın.
  6. Bunun üzerine kalan sade harcı dökün.
  7. Çatal yardımıyla iki renkli kek harcın birbirine karışmasını sağlayın ve evvelden ısıtılmış fırında 175 derece altlı üst ayarda 55-60 dk dek pişirin.
  8. Pişdikten 15 dk sonradan keki kalıptan çıkarın ve iyice soğumaya bırakın.
  9. Üzeri için çikolatayı eritin yağıda içine koyup karıştırın.
  10. Çikolatayı kekin üstüne sürün. Donduktan daha sonra servise hazır.Afiyet olsun!!!.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın