Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 2 koli yulaflı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 2 su kadehi süzme yoğurt
  • 400 g labne peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Kiraz sosu için

  • 250 g kiraz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Kocaman çekilmiş Antep fıstığı

Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake Nasıl Yapılır?

Tabanı için bisküviyi un haline gelinceye kadar rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve tarçını ilave edip yoğurun. Harcı 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli bir kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın. Kalıbı buzluğa alıp iyice soğutun. Üzeri için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Soğumuş olan bisküvi tabanın üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan takribî 35-40 dakika pişirin. Fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Kiraz sosunu hazırlamak için kirazların çekirdeklerini ayıklayıp kocaman parçalar halinde doğrayın ve bir sos tenceresine alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip pişirin. Ocaktan almadan evvel mısır nişastasını çok az soğuk su ile inceltip sosa ilave edin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Sos koyulaştıktan sonra kenara alıp soğutun. Soğuyan sosu cheesecake ’inizin üzerine döküp birkaç saat buzdolabında bekletin. Kocaman çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Cheesecake nasıl yapılır ve lezzetli cheesecake tariflerinin yer aldığı sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın