Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,10
  • EURO
    %0,63
  • ALTIN
    %-1,25
  • BIST
    %1,16
Kiraz Sorbe

Kiraz Sorbe

Kiraz Sorbe Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kiraz elinizdeki kirazın ölçüsüne göre tarifi uyarlayabilirsiniz
  • 2 kaşık bal damak zevkinize göre çoğaldırıp eksiltebilirsiniz
  • 1-2 damla limon suyu

Kiraz Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dolapta kalıp yumuşamış kirazlarımızı kullanmak ve ya sıhhatli bir dondurma yapmak için bu tarifi hemen sınamanız gerekli.
  2. Olgunlaşmış kirazlarımızın saplarını ve çekirdeklerini ayıklıyoruz. Ben çekirdekleri pipet dayanağıyla sap kısmında hafifçe ittirerek çıkardım siz ister keserek, ister ezip çekirdeğini çıkararak yapabilirsiniz, ama en pratik ve pak olanı pipetle oluyor.
  3. Bir gizleme kabına koyup 1-2 saat buzlukta bekletilir.
  4. Buzluktan çıkarınca damak zevkinize göre 1-5 kaşık arası bal ilave edebilirsiniz tamamen sizin zevkinize kalmış ben takribî 250 gram kiraza 2 kaşık bal ilave ettim.
  5. Limon suyunu da ilave edip blenderda puding kıvamına gelene kadar çevrilir.
  6. Tekerrür bir kaba koyulur ve 2-3 saat daha buzlukta bekletilir.
  7. Servise hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın