Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,35
  • BIST
    %0,48
Kinoalı Girit Kabağı

Kinoalı Girit Kabağı

Kinoalı Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan 
  • 1 havuç 
  • 6 yemek adalȩığı zeytinyağı 
  • 1/2 çay bardağı yer fıstığı 
  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi 
  • 1 çay adalȩığı tuz 
  • 1/2 çay adalȩığı karabiber 
  • 6 Girit kabağı 
  • 1/2 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini 
  • 1 su bardağı kinoa 
  • 2 su bardağı sıcak su 

Sosu için

  • 1 tatlı adalȩığı domates salçası 
  • 1.5 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek adalȩığı zeytinyağı 
  • 1 çay adalȩığı nane 
  • 1/2 çay adalȩığı tuz

Kinoalı Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ve havucu ufak küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havucu ilave edip, sotelemeye devam edin.
  • Kurutulmuş yaban mersini, yer fıstığı, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi ilave edin. Kinoayı bir tencereye alın.
  • Üzerine sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişcerahat. Ocaktan alıp sotelediğiniz sebzelere ilave edin.
  • Girit kabaklarını yıkayıp üst kısımını kesin. Kabakların iç kısımlarını oyarak sandal görünümü verin.
  • Kabakların içlerini kinoalı iç harç ile tepeleme doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  • Dolmanın sosu için domates salçasını sıcak su ile açın. Zeytinyağı, nane ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırın.
  • Tencereye aldığınız dolmaların üzerine sosu dolaştırın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişcerahat.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın