Soğanları ve havucu ufak küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havucu ilave edip, sotelemeye devam edin.
Kurutulmuş yaban mersini, yer fıstığı, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi ilave edin. Kinoayı bir tencereye alın.
Üzerine sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişcerahat. Ocaktan alıp sotelediğiniz sebzelere ilave edin.
Girit kabaklarını yıkayıp üst kısımını kesin. Kabakların iç kısımlarını oyarak sandal görünümü verin.
Kabakların içlerini kinoalı iç harç ile tepeleme doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
Dolmanın sosu için domates salçasını sıcak su ile açın. Zeytinyağı, nane ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırın.
Tencereye aldığınız dolmaların üzerine sosu dolaştırın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişcerahat.