Kinoayı bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Kinoa suyunu sürükleyip şişene kadar birkaç dakika pişirin. Ocaktan alın ve ılındıktan sonra blender haznesine aktarın. Kabartma tozunu, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave ederek pürüzsüz hale gelene kadar çekin. 23 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız karışımı kalıba bastırarak yayın ve bir kaşığın tersiyle üzerini düzleştirin.
Evvelden ısıtılmış 220 derece fırında, takribî 25 dakika kadar pişirin. Pişen pizza tabanını çıkararak üzerine pizza sosunu sürün ve kekik serpin. Yuvarlak doğranan mozzarella peynirini ve ıspanak yapraklarını yerleştirin. Peynir eriyene kadar birkaç dakika daha fırında pişirin. Fırından alın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
Kinoa pizzanızın yanında hafif ekşili yeşil salata güzel olur.