3 renkli kinoayı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Chia tohumu ile keten tohumunu da yarım su kadehi suyun içinde bir gece bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Ertesi sabah kinoayı iyice süzüp bir karıştırma kabına alın.
Chia ve keten tohumu karışımı ile amaranthı ilave edin. Hindistan cevizi yağını ufak bir tavada yumuşayıncaya kadar ha?f ısıtın. Kabartma tozu, tuz, yumurta, su ve limon suyunu da ilave edip tüm malzeme iyice aynılaşana kadar hamur karıştırma aygıtıyla takribî 3-4 dakika karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili baton bir kalıba aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 1.5 saat pişirin. Fırından alıp yarım saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.