Malzemeler
Sosu için
Yapılışı
öncelikle kurabiye hamurunu hazırlayın.
Bunun için bir kap içerisine oda sıcakılğında ki tereyağını, yumurtayı, vanilini ve bir tutam tuzu koyun.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kıvam alan kibrit kurabiyesi hamurunu streç film yardımı ile sarın ve ortalama 4 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açın.
İnce bir hamur olmasına dikkat edin.
Daha kolay olması açısında bir cetvel yardımı ile yaklaşık 5 cm uzunluğunda şeritler kesin.
Bıçak yardımı ile kurabiye şeritleri ince ince kesin.
Yağ sürülmüş ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine birbirine değmeyecek şekil de parçaları dizin.
Önceden ısıtılmış olan 175 derecede ki fırında ortalama 8 dakika kadar kurabiyelerin altı hafif sararana kadar kontrollü pişirin.
Sosu için ise pudra şekerinin içerisine 1 tatlı kaşığı limonun suyunu ilave edip güzelce karıştırın. Renk vermesi için dilediğiniz gıda boyasını ilave edip karıştırabilirsiniz.
Son olarak ise kare çikolatayı benmari usulü ile tamamen eritin.
Kibrit kurabiyelerin bir kısmını hazırladığınız sosa, bir kısmını da eritmiş olduğunuz çikolataya uçlarını batırıp yağlı kağıdın üzerine dizin.
Kurabiyelerin uç kısımları donduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.