Bugün sizlere farklı bir tatlı Kıbrıs Tatlısı Tarifi vermek istiyoruz. Tatlı imalinde işinize yarayacak birkaç tane püf noktasına değinip tarifimizin malzeme listesi ve imal düzeyine gececeğiz. Bu tatlının ana malzemelerinden biri galeta unu, un yerine kullanacağız bu surattan kek harcının kıvamı keke göre azıcık daha koyu bir kıvamı olacaktır. Kıbrıs Tatlısının keki piştikten sonra fırından çıkaralım ılınana kadar bekleyip, şerbetini dökün. Serbetledikten sonra buzdolabına kaldırın, tamamen soğumasını bekleyin çünkü üzerine süreceğimiz krem şanti eriyecektir. Servise hazır hale gelen Kıbrıs Tatlısını 1 gece buzdolabında bekletip öylece servise sunarsanız daha lezzetli bir tatlıya kavuşacaksınız. Servis ederken süslemelerinde kendi hayal günüzü çalıştırabilir değişik sunumlar tutabilirsiniz. Yaz mevsiminde sunum yapacaksanız yanına dondurma şahane oluyor, nasihat ederiz.
4 tane yumurta
1 su kadehi, galeta unu
1 su kadehi, sıvıyağ
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi çekilmiş, ceviz
1 su kadehi, hindistan cevizi
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
Üzerini süslemek için
1 kutu toz krem şanti
1 su kadehi soğuk süt
Çilek
Çikolata sosu
Şerbeti için
1 su kadehi toz şeker
1,5 su kadehi su
Öncelikle krem şantiyi yapmamız gerekiyor çünkü dolapta soğutacağız. Bir kapta süt ve toz krem şantiyi buluşturalım mikserle çırparak kıvama getirelim. Kıvama gelen krem şantiyi soğuması için dolaba kaldıralım. Şerbetini hazırlamak için bir tencereye şeker ve suyu alalım, ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp takribî 10-15 dakika koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaşan şerbeti ocaktan alalım, bir kenarda ılınması için bekletelim. Tatlımızın kek hamurunu hazırlamaya gecelim, öncelikle karıştırma kabına yumurtaları kıralım, üzerine 1 su kadehi sıvıyağı ilave edelim. 1 su kadehi galeta ununu ilave edelim, cevizi ilave edelim sonra sırası ile hindistan cevizi, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim ve tüm malzemeyi mikserle karıştıralım. Hazırlanan kek harcını marğarinle yağladığımız fırına dayanıklı bir borcama dökelim. 180 derecelik ısıda üzeri kızarıp kek kabarana kadar pişirelim. Pişen keki bir kenarda ılınana kadar dinlendirelim.
Ilınan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dolaştırarak dökelim, ve soğuması ve şerbetini cekmesi için bir kenarda bekletelim. Soğuyan tatlının üzerine dolapta sertleşmiş olan krem şantiyi tatlının tüm yüzeyine sürelim. Üzerini süslemek için kullanacağımız çilekleri istediğimiz ebatlarda keselim. Dilimlediğimiz tatlıyı servis tabağına alalım, üzerine çikolata sosu ve çilekle süsleyip servise sunabilirsiniz. Üstünü süslemede isterseniz kivi veya değişik meyveler kullanabilirsiniz. Yeniden antep fıstığıda ok yakışıyor, afiyet olsun…