Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 kadeh hindistan cevizi tozu
  • 1 kadeh galeta unu
  • 1 kadeh ceviz veya fındık içi
  • 1 kutu vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi nişasta
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 1.5su kadehi şeker
  • 2 su kadehi su

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kek için şeker ve yumurta çırpılır.
  2. Sonra öteki malzemeler ilave edilir ve yağlanmış borcama dökülür.
  3. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  4. Şerbet için su ve şeker ocağa alınır. Kaynadıktan 15 dk sonra ocaktan alınır.
  5. Kek pişip fırından çıktıktan 5 dk sonra şerbet üzerine dökülür ve şerbeti sürüklemesi beklenir.
  6. Muhallebi için vanilya hariç öteki malzemeler tencereye konulur ve ocağa alınır. Kaynayıp kıvam alana kadar karıştırılır. Kıvam alanınca ocaktan alınır ve içine vanilya ilave edilir.
  7. Muhallebi kekin üzerine dökülür.
  8. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üst kısmına hindistan cevizi serpilir.
  9. 3-4 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın