Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi galeta unu
  • 1 su kadehi kırılmış ceviz
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi nişasta
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli krem şanti
  • 2 su kadehi su
  • 1,5 su kadehi şeker
  • 1 koli vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti yapmayla başlayalım.
  2. Sonra kekin yapalım yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım şeker eriyince içine kuru malzemeleri ilave edelim. sonra yağlanmış tepsiye yayalım evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  3. Gelelim krema üretimine tencere içince vanilya ve krem şanti hariç tam malzemeleri ilave edip yoğun kıvam alana kadar pişirelim kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve şantiyi ilave edip mikser ile çırpalım soğumaya vazgeçin.
  4. Kekin piştikten sonra kek sıcak şerbet soğuk olacak biçimde serbeti dökelim.
  5. Şerbet sürükledikten sonra üzerine muhallebiyi dökelim sonra buz dolabında 2 saat dinlendirelim.
  6. Dinlendikten sonra süsleyip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın