Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-0,25
Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

Tarifin Öyküsü

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su kadehi şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi galeta unu
  • 1 su kadehi hindistan cevizi
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi nişasta
  • 1 su kadehi un
  • 1/2 yarım su kadehi şeker
  • Vanilya
  • 1 kutu krem şanti
  • 2 su kadehi su
  • 1, 5 su kadehi şeker

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri hoşça çırpıp öbür tüm malzemeler ilave edilip çırpılacak.
  2. Hamur klasik kek hamuruna göre katı oluyor merak etmeyin.
  3. 180 derece 30 dakika pişirelim.
  4. Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeleri ilave edip pişirelim.
  5. Ocaktan alıp azıcık soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpalım.
  6. Şerbeti de hazırlayıp soğutalım.
  7. Şerbeti soğutup kekin de ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dökelim.
  8. Muhallebisi de kekimizin üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın