Merhaba, Türkiye’nin Nefis ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Tuz Kurabiye Tarifi ile perhiz tarifleri serimize devam ediyoruz. kurabiyelerin; peynirli, patatesli, zeytinli, çörekotlu, dereotlu, mısırlı, ıspanaklı çeşitleri bu hamurla hazırlanabilir. Bütün meslek hamurun malzemeleride, dikkat etiyseniz bu hamurdan dilediğimiz şekillerde hamur işleri yapabiliriz.
FARKLI BİR TARİF İÇİN YENİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
100 gr. yulaf unu
150 gr. bütün buğday unu
250 gr. çavdar unu
100 gr. süzme yoğurt
400 gr. tuzsuz lor peyniri
50 gr. light margarin
2 gr. kabartma tozu
2 adet yumurta
Eksik tuzlu
Çörek otu
Ilk Olarak hamur yoğurma kabına, farklı bir kapta yumurtaları ve lor peynirini çırptığımız karışımı alalım. light marğarini ilave edelim, sonradan elenmiş unları ek edelim. Kabartma tozunu katalım, yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelince yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle yuvarlak şekiller verelim dilerseniz bu aşamada içine istediğiniz iç malzeme kulalanabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim. Bu işlemi hamur bitene değin yapalım, üstüne yumurta sarısı sürelim bol çörek otu serpelim. 160 derecelik ısıda üzerleri kızarana değin pişirelim.
Tuz Kurabiyeler hazırladıktan daha sonra, diyette olmayan aile bireyleri için yemek yemek sitemize göz atmanızı nasihat ederiz. Yeni et yemeği tarifleri eklendi, göz atmanızı tavsiye ederiz. Hamur işi tariflerine fantastik tarifler eklendi, denemenizi tavsiye ederiz. Salata tarifleri katagorimizden akşam yemeği yanında bağlı yemek olarak uygulayabilirsiniz. Börek tariflerine fazla pratik tarifler eklendi, bilginize. Afiyetle, kolay gelsin…