Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %-0,42
Keten Tohumlu Bahar Çöreği

Keten Tohumlu Bahar Çöreği

Keten Tohumlu Bahar Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su kadehi yulaf unu
  • 3 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1.5 kadehi tatlı lor peyniri
  • 5 dal dereotu
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı ezilmiş kaya tuzubaharatçılarda bulunur

Keten Tohumlu Bahar Çöreği Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri gibi çörek tarifleri de çok alaka görüyor…

Dereotunu arınıp kıyın. Yulaf unu, keten tohumu, susam, tuz, karabiber ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın.

Zeytinyağı, yumurta, yoğurt ve yoğurt suyunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Yoğurtlu harç, peynir, sarımsak ve dereotunu unlu karışıma ilave edip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın