Merhaba sevgili bayanlar aperitif ve tatlı sunumlar ile siz takipçilerimizi şaşırtmaya devam ediyoruz. Bugün sizlere şık bir sunum ile sevdiklerinize ikram edebileceğiniz orijinal bir tatlı tarifi olan Kestanepare Tarifi hazırladım.Damla çikolata ve kestane ile hazırlayacağımız tatlımızın üzerini renkli pasta şekerler ile süsleyeceğiz.
Bilhassa davetlerinizde ve beş çaylarınız da renkli şekerlerin bir uçtan bir uca misafirlerinize rengarenk bir sunum ile fantastik bir görüntüye sahip tatlınızı ikram edebilirsiniz. Kestaneli çorbadan tutun tatlı ve kek tarifleri ne kadar çoğu kestaneli tarifi bir arada bulacağınız sitemizden ayrılmayın diyerek hepinize basit gelsin bayanlar.
Yarım kilo, kestane püresi
1 Su bardağı galeta unu
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 yemek yemek kaşığı, krema
125 gram damla çikolata
Kestane şekeri için:
10-12 adet kestane
5,5 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 akarsu kaşığı, vanilya
Süslemek için:
Renkli pasta şekerleri
Başta kestane şekerlerini hazırlayalım, bunun için kestanelerin kabuklarını soyalım, orta yükseklik bir tencerede 3,5 kadeh suyun içinde kabukları yumuşayana değin haşlayalım. Daha Sonra kabuklarını soyalım, 2,5 kadeh suyu bir tencereye alalım üstüne şekeri ilave edelim karıştırarak kaynatalım kaynayan şerbetin içine kestaneleri ek edelim kısık ateşte pişmeye bırakalım (iki saat) Vakit sonunda tencerenin içinde 1 gün bekleteceğiz.
Ertesi gün, tencereyi ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonradan takriben 15 dakika daha kısık ateşte kaynatalım vanilya ek edelim 5 dakika sonra ocaktan alalım. Kestaneleri düz servis tabağına dizelim.
Kestane püresini karıştırma kabına alalım, pudra şekeri, galeta unu, damla çikolata ve krema ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım . Yumurtadan azıcık büyük parçalar koparalım yuvarlayalım ortasını parmağımızla oyalım oyuklara soğuyan kestane şekerlerini yerleştirelim, renkli pasta şekerlerine bulayıp servis tabağına yerleştirelim.
Sıhhat olsun…