Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart Tarifi İçin malzemeler
4 muz
Gevrek için
1 kutu çikolatalı bisküvi
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
80 ml eritilmiş tereyağı
Kestane kreması için
1 su kadehi kestane püresi
Yarım su kadehi krema
Krema için
1 su kadehi çırpılmış krem şanti
¼ su kadehi pudra şekeri
Üzeri için
Karamel sosu
¼ su kadehi kırılmış ceviz içi
Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart Nasıl Yapılır?
Gevrek için, çikolatalı bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaseye alın. Üzerine Hindistan cevizi ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın. Kağıt cupcake kalıplarını muffin kalıplarına yerleştirin. Karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alarak kalıplara paylaştırın. Tabanı ve kenarlarına bir kaşığın artla bastırarak iyice yayın. Buzdolabına alıp 1-2 saat dinlendirin.
Kestane kreması için, kestane püresi ve kremayı bir kapta karıştırın. Muzları atayıp dilimleyin. Kreması için, krem şantiyi 1 su kadehi soğuk süt ile çırpın. Pudra şekerini ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Kremayı düz uç taktığınız sıkma torbasına alın. Buzdolabından aldığınız muffin kalıplarına 1-2 tatlı kaşığı kestane kreması koyun. Üzerine 2-3 dilim muz ve krema ilave edin.
Üzerilerini kırılmış ceviz içi ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabına alıp 30 dakika dinlendirin. Servis yapın.