Sütü minik bir tencerede ısıtın. Yumurta sarılarını bir sırça kasede 20 gram şekerle çırpın. Unu ilave edip karıştırın. Sıcak sütü yumurtalı karışıma usulca ilave ederek süratli hareketlerle karıştırın. Kaseyi içinde bir ölçü kaynayan su bulunan tencerenin üzerine yerleştirin. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaseyi tencerenin üzerinden alın. Beyaz çikolata ve tereyağını ilave edin. Süratlice karıştırarak eritin. Kestane püresini ilave edip iyice karıştırın. Yumurta akını 25 gram şekerle köpük gibi olana kadar mikserle çırpın. Kestaneli karışıma ilave edip yavaş hareketlerle alttan yukarıya doğru karıştırın. Sufle kaplarının içlerini yağlayın. Üstten iki parmak boşluk kalacak biçimde kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kestaneli karışımınızla yumurta beyazlarını bir spatula takviyeyi ile usulca karıştırarak birbirine yedirin. Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içlerine şeker serpin. Fazla şekeri silkeledikten sonra sufle harcınızı kaplara bölüştürün. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Çay saatlerinde harcayabileceğiniz çikolatalı sufle tarifine buradan erişebilirsiniz.