Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilogram bal kabağı
  • 1.5 kilogram kestane
  • 2 su kadehi toz şeker

Muhallebi için:

  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi su
  • 3 su kadehi süt
  • 2 çorba kaşığı file antep fıstığı

Kestaneli Ve Balkabaklı Kup Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını arınıp dilimleyin. Tencereye alıp üzerine 1 kadeh toz şeker ve yarım kadeh su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp iyice yumuşayana kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.
  • Kestanelerin üzerini bıçakla çizip haşlayın. Kabuklarını ceddip çatalla ezerek püre yapın.
  • 1 kadeh şeker ilave edip kısık ateşte karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
  • Muhallebi için, yumurta sarısı ve şekeri çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Nişasta ve unu yarım kadeh suda ezip yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Üzerine sütü döküp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar aralıksız karıştırarak pişirin. Mikserle çırparak soğutun.
  • Servis bardaklarına sırasıyla kabak, muhallebi, kestane ve kabağı ilave edip antep fıstığı ile süsleyin. Buzlukta 15 dakika bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın