Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kestaneli Truff

Kestaneli Truff

Kestaneli Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pişmiş kestane
  • 10 adet yumuşak kocaman hurma
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 yarım çay kaşığı tarçın
  • Bitter veya sütlü çikolata

Kestaneli Truff Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kestane, çekirdeğinden bölmüş hurma, vanilya ve tarçını bibirine yapışana dek ve kırık pirinç taneleri ebadına gelene dek rondodan çekin.
  2. Çok katı olursa 1-2 damla süt ile açın.
  3. Elinizle top ya da ufak konik biçimi verin ve çikolatayı hazırlarken buzdolabında bekletin.
  4. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin.
  5. Kesnataneli içi bir çatala alın ve çikolataya daldırın.
  6. Çatalla çıkartırken fazla çikolatayı akıtın.
  7. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye çikolatanın altından bir bıçakla iterek koyun.
  8. Üzerine çizgi biçimi vermek için çatalın ucunu çikolataya daldırın ve trüfün üzerinden geçirin.
  9. Hepsi çikolataya bulaştıktan sonra çikolata donana dek buzdolabında bekletin. Afiyetle.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın