Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Kestaneli Tatlı

Kestaneli Tatlı

Kestaneli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su kadehi süt
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanillin
  • 20 adet kestane Haşlanıp kabuğu süzülmüş
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı toz badem
  • 5-6 adet kakaolu bisküvi

Kestaneli Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sütü, irmiği ve toz şekeri tencereye alıp karıştırın. Orta-kısık ateşte, kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Haşlayıp kabuğunu cettiğiniz kestaneleri küçük parçalar halinde kesin.
  • Muhallebi kıvamına gelince vanilini ve kestane parçacıklarının yarısını ilave edin. Birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
  • Kestaneli irmik tatlısını hafifçe su ile fırçaladığınız dikdörtgen sırça bir kaba, her tarafına denk ayrılacak biçimde yayın.
  • Kalan kestane parçacıklarını tarçın, un haline getirdiğiniz kakaolu bisküvi ve toz badem ile harmanlayıp tatlının üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın