Kestaneleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine bıçak desteğiyle çizikler atın. Kaynar suyun içine atıp 20 dakika haşlayın.
Kestaneleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun, nohut büyüklüğünde küçük parçalar halinde kesin.
Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritip iyice karıştırın.
Elenmiş unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ilave edip spatula ile karıştırın.
Ayrı bir sırça kasede yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin.
En son kestaneleri ilave edin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı ısıya takviyeli bu kaplara palaştırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip hemen servis yapın.