Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Kestaneli Sufle

Kestaneli Sufle

Kestaneli Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • 1/2 su kadehi un
  • Yarım çay kaşığı vanillin
  • 3 yumurta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 10-12 adet kestane
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kestaneli Sufle Nasıl Yapılır?

  • Kestaneleri yıkayıp süzdükten sonra üzerlerine bıçak desteğiyle çizikler atın. Kaynar suyun içine atıp 20 dakika haşlayın.
  • Kestaneleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun, nohut büyüklüğünde küçük parçalar halinde kesin.
  • Çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritip iyice karıştırın.
  • Elenmiş unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı çikolatalı karışıma ilave edip spatula ile karıştırın.
  • Ayrı bir sırça kasede yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
  • Yumurtalı karışım ile unlu karışımı birleştirin.
  • En son kestaneleri ilave edin. Spatula ile karıştırmaya devam edin.
  • Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız karışımı ısıya takviyeli bu kaplara palaştırın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin. Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip hemen servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın