Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kestaneli Soğuk Pasta

Kestaneli Soğuk Pasta

Kestaneli Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 750-800 g kestane İyice haşlanmış 
  • 200 g pudra şekeri 
  • 100 g tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı kakao Silme
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı içi  

Çikolatalı sosu için

  • 200 ml krema 
  • 100 g bitter pul çikolata 
  • 1 ufak kutu Frenk üzümü 
  • File Antep fıstığı

Kestaneli Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?

  • İyice haşladığınız kestaneleri mutfak robotuna aktarıp un haline gelene dek karıştırın. 
  • Kestaneyi, pudra şekerini, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kakaoyu büyük bir kasede iyice karıştırın.
  • Karışıma en son yağsız olarak tavada kavurduğunuz Antep fıstıklarını ilave edip tekerrür karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımı streçle kapladığınız dikdörtgen bir baton kalıba aktarın. İyice üzerini düzleştirdikten sonra buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kadar sertleşmesi için bilave ettirin. 
  • Çikolatalı sos için, kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırarak homojen bir kıvama getirin. 
  • Buzlukta donan pastayı çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine, evvel soğuyan çikolatalı sostan dökün.
  • Sonra da Frenk üzümü tanelerini ve file Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın.
  • Pastayı hazırlarken lüzum dinleyeceğiniz, çikolata sosu tarifini anekdotlarınız arasına ilave edin. Afiyet olsun.

Kestaneli Soğuk Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bir gece evvelden kestaneleri ılık suda bilave ettirerek haşlama harekâtını kolaylaştırabilirsiniz.
  • Malzemelerin aynılaşması için tereyağının oda sıcaklığına gelmesini bilave edin.
  • Pastanızı baton olarak hazırlamak yerine değişik kalıplarla biçim verebilirsiniz.
  • Üst kısmını süslemek için, mevsim meyveleri ve nane yaprakları da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kestaneli Soğuk Pasta Kaç Kaloridir?

  • Kestaneli soğuk pastanın bir porsiyonu 295, ince bir dilimi ise takribî 190 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim harcanmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın