İyice haşladığınız kestaneleri mutfak robotuna aktarıp un haline gelene dek karıştırın.
Kestaneyi, pudra şekerini, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kakaoyu büyük bir kasede iyice karıştırın.
Karışıma en son yağsız olarak tavada kavurduğunuz Antep fıstıklarını ilave edip tekerrür karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı streçle kapladığınız dikdörtgen bir baton kalıba aktarın. İyice üzerini düzleştirdikten sonra buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kadar sertleşmesi için bilave ettirin.
Çikolatalı sos için, kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırarak homojen bir kıvama getirin.
Buzlukta donan pastayı çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine, evvel soğuyan çikolatalı sostan dökün.
Sonra da Frenk üzümü tanelerini ve file Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Pastayı hazırlarken lüzum dinleyeceğiniz, çikolata sosu tarifini anekdotlarınız arasına ilave edin. Afiyet olsun.
Kestaneli Soğuk Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?
Bir gece evvelden kestaneleri ılık suda bilave ettirerek haşlama harekâtını kolaylaştırabilirsiniz.
Malzemelerin aynılaşması için tereyağının oda sıcaklığına gelmesini bilave edin.
Pastanızı baton olarak hazırlamak yerine değişik kalıplarla biçim verebilirsiniz.
Üst kısmını süslemek için, mevsim meyveleri ve nane yaprakları da kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kestaneli Soğuk Pasta Kaç Kaloridir?
Kestaneli soğuk pastanın bir porsiyonu 295, ince bir dilimi ise takribî 190 kaloridir. Şeker kıymeti yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim harcanmalıdır.