Malzemeler
Dolgusu için
Üzeri için
Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıt üzerine spatula ile ince bir katman halinde yayın. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra buzdolabına alın. Kek için kuru malzemeleri bir kaseye eleyin. Yumurta sarıları ile şekerin 2/3 ’şanı çırpma kabına alıp iyice çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kalan şekerle katılaşıncaya kadar çırpın. Kuru malzemelerin 1/3 ’şanı yumurta sarılarına, kalanını yumurta akına ilave ederek yavaş karıştırın. İki karışımı spatula ile birbirine karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir tepsiye hamuru yayın ve 220 derece fırında 5-7 dakika pişirin. Fırından alıp keki kağıt yukarıyada kalacak biçimde pak bir mutfak havlusuna ters çevirin ve rulo biçiminde sararak soğumaya vazgeçin. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki kağıttan ayırarak düz bir zemine yayın. Kremadan 2 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını kekin üzerine yayın. Kestane şekerlerini serpiştirip rulo biçiminde sarın. Ayırdığınız kremayı rulonun üzerine ve kenarlarına sürün. Çikolatayı minik parçalar halinde kopartarak pastanın üzerine yapıştırın. Üzerine pudra şeker serpiştirip en az 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.