Kestaneli Pratik Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
- 250 g kestane
- 500 ml süt
- 500 ml su
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı un Tepeleme
Kestaneli pratik muhallebinin üzeri için
- 10-12 adet kestane Közlenmiş
- 1 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı toz Antep fıstığı
Kestaneli Pratik Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Kestanelerin kabuğunu atayıp küçük küçük doğrayın. Sütü ve suyu bir tencereye aktarın. Kestaneleri ekleyip haşlamaya bırakın.
- Kestaneler yumuşayana kadar haşlanınca unu ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Ocaktan alın, pekmezi ilave edip karıştırın. Blender ile iyice ezip tekrar ocağın üzerine alın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Kestane tatlısını servis kaselerine paylaştırın. Üzeri için közlenmiş kestaneleri kocamanca doğrayın. Hindistan cevizi ve toz Antep fıstığı ile birlikte harmanlayıp kaselerin üzerlerine paylaştırın.
- Kestaneli pratik muhallebiyi tatlandırmak için, kullanacağınız kapların içini konut imali çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kestaneli Pratik Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kestanelerin daha çabuk pişmesi için, bir gece evvelden suda bekletebilirsiniz.
- Kestane ve muhallebi harcını sürekli olarak karıştırın. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
- Muhallebi harcının içerisine küçük bir parça tereyağı ekleyerek kıvamını yoğunlaştırın.
- Kestaneli muhallebinin kıvamı çok sulu olduysa, azar azar un ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece tüm malzemeler özdeşleşecektir.
- Muhallebinin üstünü, fırınlanmış kestane veya fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kestaneli Pratik Muhallebi Kaç Kaloridir?
Kestaneli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 330 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanlar, miktarlı bir şekilde tüketebilir. Farklı bir lezzet için, muhallebili kadayıf tatlısı tarifini sınayabilirsiniz.