Kestaneli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 100 g kuş üzümü
- 200 g kestane
- 1 soğan
- 100 g tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 4.5 bardak sıcak tavuk suyu
- 100 g kuru kayısı
- 100 g Antep fıstığı
- 1 demet dereotu
Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını atadığınız kestaneyi sıcak suda bilave ettirin.
- Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun.
- Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin.
- Pirinçlerin suyunu sürüklemesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın.
- Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin.
- Kestaneli pilav yanına ne yapılır diyorsanız, pilavınızı fırında tavuk veya yılbaşı hindisi ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kestaneli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?
- Pirinçleri tuzlu ılık suda 20 dakika bilave ettirin. Ardından su ile durulayın ve süzün.
- Kestaneleri daha kolay haşlanması için, sıcak su içerisinde bilave ettirin.
- Pirinçleri pişirirken içerisine hindi veya et suyu ekleyebilirsiniz.
- Dilerseniz, pilavın içerisine doğranmış kuru kayısı ve kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
- Pilavın sıcak kalması için, tencerenin üstünü kalın bez ile örtün.
1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?
Kestaneli pilavın bir porsiyonu, takribî 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Pratik ve lezzetli pilav teklifleri için, pilav tariflerinden faydalanabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız patlıcanlı pilav tarifine göz atmayı unutmayın.