Malzemeler
Yapılışı
Soyarak haşladığımız kestanelerimizi ufak parçalar haline getirelim. Tavaya yarım çay bardağı kadar su koyarak içerisine haşlayıp ufalttığımız kestaneleri, toz şekeri ve tarçını koyarak karıştıralım. Kestaneli kurabiyemizin iç harcı hazır.
Kestaneli Kurabiyemizin hamuru için, derin bir kaba tereyağ, pudra şekeri ve yoğurdu koyarak yoğuralım. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamurumuzu hazırlayalım.
Fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim ve kurabiyelerimizin içerisine kestaneli iç harcımızdan koyarak şekil verelim. 180 derecelik fırınımızda 20 dakika kadar pişirelim.
Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapılırsa daha lezzetli olacaklardır. Afiyet olsun.