Kestaneli Muzlu Kek Tarifi İçin malzemeler
- 150 g bitter çikolata Küçük parçalar halinde doğranmış
- 150 g tereyağı
- 150 g un
- 150 g toz şeker
- 5 yumurta
- 4 adet büyük boy muz
- 10 adet kestane Haşlanmış ve kocaman doğranmış
Kestaneli Muzlu Kek Nasıl Yapılır?
- Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Bitter çikolatayı ilave edin ve ocaktan alıp çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Derin bir kasede toz şekeri ve yumurtaları çırpın. Çikolatalı tereyağını ve elenmiş unu ekleyip mikserle homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına dökün. Üzerini spatula ile düzeltin. Muzların kabuğunu soyun ve boyuna olacak şekilde 2 eşit parçaya bölün.
- Kek harcının üzerine aralarında boşluk bırakarak dizin. Haşlanmış kestaneleri küçük küçük doğrayın ve muzların arasındaki boşluklara doldurun.
- Muzları hafifçe kek hamurunun içine batırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişkocamann. Fırından alıp tel ızgara üzerinde ılınana kadar bekletin. Daha sonra dilimleyin.
- Kestaneli muzlu keki, konut imali çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kestaneli Muzlu Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Bir gece önceden kestaneleri suda bekletmek, daha khadise yumuşamalarını sağlayacaktır.
- Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Tadını yumuşatmak için bitter çikolata yerine beyaz veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
- Kek harcı sulu olursa, azar azar un ekleyerek karıştırın. Dilerseniz muzu eklemeden önce yapışmaz tavada karamelize edebilirsiniz.
- Kekin denk derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın. Pişirme işleminden sonra kek ılıyana kadar bekleyin.
1 Porsiyon Kestaneli Muzlu Kek Kaç Kaloridir?
Kestaneli muzlu kekin bir porsiyonu, yaklaşık 330 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve şeker bedeli yüksek olduğu için miktarlı bir şekilde tüketilmelidir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori bedeliyle sunulan klasik muzlu kek tarifini deneyebilirsiniz.