Şerbeti için şekeri ve suyu minik bir tencerede 15 dakika kaynatın. Ocaktan almaya 2 dakika kala limon suyunu ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İç harcı için ceviz içi, haşlanmış kestane ve tarçını bir kaseye alarak harmanlayın.
Milföyleri yağlı kağıt üzerine alın. Bir milföyün ortasına iç harcından koyun ve üçgen olacak biçimde katlayıp kenarlarını hafif bastırın. Tüm milföyler bitene kadar aynı harekâtı yineleyin. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerine akışkan yağ sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Milföyler pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince hazırladığınız soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti sürüklemesi için takribî 1 saat bekletip servis yapın.