Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kestaneli Milföy Baklava

Kestaneli Milföy Baklava

Kestaneli Milföy Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 1/2 çay kadehi akışkan yağ
    İç malzemesi için:
  • 1 su kadehi ceviz içi Kocaman çekilmiş
  • 1 su kadehi haşlanmış kestane Kocaman doğranmış
  • 1 çay kaşığı tarçın
    Şerbeti için:
  • 2 su kadehi 350 g toz şeker
  • 2 su kadehi 40m ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kestaneli Milföy Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şekeri ve suyu minik bir tencerede 15 dakika kaynatın. Ocaktan almaya 2 dakika kala limon suyunu ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • İç harcı için ceviz içi, haşlanmış kestane ve tarçını bir kaseye alarak harmanlayın.
  • Milföyleri yağlı kağıt üzerine alın. Bir milföyün ortasına iç harcından koyun ve üçgen olacak biçimde katlayıp kenarlarını hafif bastırın. Tüm milföyler bitene kadar aynı harekâtı yineleyin. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerine akışkan yağ sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Milföyler pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince hazırladığınız soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti sürüklemesi için takribî 1 saat bekletip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın