Kestaneleri haşlamak için üzerini azıcık geçecek kadar su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 lt süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 su kadehi toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 koli vanilya
1 koli krem şanti Toz halde
1 koli bebek bisküvisi 8-10 adet bisküvi servis esnasında ziynet için parçalamalı
Üzeri için
Tarçın ve kestane parçaları
Kestaneli Magnolia Puding Nasıl Yapılır?
Bir tencerede yıkadığınız ve üzerini bıçakla çizdiğiniz kestaneleri üzerini geçecek kadar su ve toz şeker ilavesiyle haşlayın ve süzüp soğumaya vazgeçin.
Başka bir tencereye toz şekeri, nişastayı ve unu alın. Üzerine azar azar süt ilave ederek bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
İki yumurta sarısını da çatalla çırpıp karışıma ilave edip, karıştıra karıştıra pişirin. 1 dakika kaynadıktan sonra soğumaya vazgeçin.
Soğuduktan sonra toz halde krem şanti ve vanilyayı ilave edip asgari 5 dakika mikserle çırpın. İçinde pürüz kalmamalı, ipeksi olmalı. Bebe bisküvilerini kocamanlı minikli kırın.
Pudingi ister büyük borcam gibi bir kaba, ister tek tek bardaklara döşemeye başlayın. Her bardağa ya da tüm borcama ince bir kat puding yayıp, üzerine bebe bisküvisi serpin.
Sonra bir gizeme kestaneleri, sonra tekerrür 1 kat puding, sonra tekerrür 1 kat kestane, tekerrür bebe bisküvisi ve son olarak en üste puding ilave ederek üstünü kapatın. En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya vazgeçin.
Servis etmeden bir evvelki geceden de yapabilirsiniz. Servis ederken üzerine daldırdığınız bisküvi ile beraber birkaç parça kestane ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.