Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kestaneli Magnolia Puding

Kestaneli Magnolia Puding

Kestaneli Magnolia Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kestane 
  • Kestaneleri haşlamak için üzerini azıcık geçecek kadar su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su kadehi toz şeker 
  • 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli krem şanti Toz halde
  • 1 koli bebek bisküvisi 8-10 adet bisküvi servis esnasında ziynet için parçalamalı

Üzeri için

  • Tarçın ve kestane parçaları

Kestaneli Magnolia Puding Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede yıkadığınız ve üzerini bıçakla çizdiğiniz kestaneleri üzerini geçecek kadar su ve toz şeker ilavesiyle haşlayın ve süzüp soğumaya vazgeçin. 
  • Başka bir tencereye toz şekeri, nişastayı ve unu alın. Üzerine azar azar süt ilave ederek bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
  • İki yumurta sarısını da çatalla çırpıp karışıma ilave edip, karıştıra karıştıra pişirin. 1 dakika kaynadıktan sonra soğumaya vazgeçin. 
  • Soğuduktan sonra toz halde krem şanti ve vanilyayı ilave edip asgari 5 dakika mikserle çırpın. İçinde pürüz kalmamalı, ipeksi olmalı. Bebe bisküvilerini kocamanlı minikli kırın.
  • Pudingi ister büyük borcam gibi bir kaba, ister tek tek bardaklara döşemeye başlayın. Her bardağa ya da tüm borcama ince bir kat puding yayıp, üzerine bebe bisküvisi serpin.
  • Sonra bir gizeme kestaneleri, sonra tekerrür 1 kat puding, sonra tekerrür 1 kat kestane, tekerrür bebe bisküvisi ve son olarak en üste puding ilave ederek üstünü kapatın. En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya vazgeçin. 
  • Servis etmeden bir evvelki geceden de yapabilirsiniz. Servis ederken üzerine daldırdığınız bisküvi ile beraber birkaç parça kestane ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın