Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %1,69
Kestaneli Lahana Sarması

Kestaneli Lahana Sarması

Kestaneli Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 beyaz lahana
  • 500 gr kestane
  • 4 soğan
  • 2 su kadehi pirinç
  • 100 gr sarı üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su kadehi zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su kadehi su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kestaneli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Evvelden suda beklettiğiniz pirinçleri ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  • Diri kalacak biçimde haşlayıp doğranmış kestaneleri ilave edin. Fıstık, üzümler, tuz ve şekeri ilave edin.
  • 2 su kadehi suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alınca kuru nane, yenibahar, tarçın, karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. İç harcı yapraklara sarıp tencereye dizin. 2 su kadehi ılık su ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Karadeniz usulü karalahana sarması tarifini de deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın