Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,89
  • ALTIN
    %-2,53
  • BIST
    %1,15
Kestane Şekeri

Kestane Şekeri

Kestane Şekeri Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kocaman kestane
  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • 2.5 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Kestane Şekeri Nasıl Yapılır?

  • Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak dayanağıyla keserek soyun.
  • Ceddilmiş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.
  • Toz şekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin.
  • Kaynatmadan kısık ateşte takribî 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin.
  • Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin.
  • Kestaneleri şerbetin içinden alıp ufak kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın