Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,52
Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart

Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart

Keşküllü Kırmızı Meyveli Tart Malzemeleri

Kırmızı orman meyveleri
Taze nane yaprakları

Tart Hamuru için Malzemeler

300 gr. un – 3,5 su kadehi
200 gr. tereyağı – soğuk ve küp doğranmış
50 gr. toz şeker – 3 yemek kaşığı
1 adet yumurta

Keşkül için Malzemeler

1 litre süt
1 su kadehi toz şeker
1 yumurtanın sarısı
1 su kadehi toz badem
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kutu vanilya

Tart Hamuru için;

Bölücünün haznesine un, tereyağı ve toz şekeri koyun ve çekin.
Ardından yumurtayı içerisine ilave edin ve sürüklemeye devam edin.
Hamurunuz hazır olunca yağlı kağıdın üzerine çıkartın ve üzerine bir yağlı kağıt daha koyun.
Bir merdane takviyesiyle yuvarlak olacak biçimde açın.
Ardından tart kalıbınıza hamuru yayın ve kenarlarını düzenleyin.
Kalıptaki hamurun üzerine yağlı kağıt ile kapatarak içine tabanı kaplayacak kadar kuru
Bir çatal takviyesiyle tart tabanının kabarmaması için delikler açın.
bakliyat koyun ve 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
20 dakikanın sonunda yağlı kağıdı ve bakliyatları alın.
10 – 15 dakika daha pişirin.

Keşkül için;

Bir karıştırma kabına sütünüzden ¼ su kadehi ayırın.
İçerisine nişastanızı ilave edin ve karıştırın.
Tencerenizin içerisine süt, toz şeker ve yumurta sarısını ilave edip iyice karıştırın ve ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak ısıtın.
Isınan sütün içerisine toz bademi ilave edin birkaç tur karıştırın ve devamlı karıştırarak sütle açtığınız nişastayı ilave edin.
Hazır olan keşkülünüzün içerisine vanilyayı ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın.

Birleştirmek için;

Soğuyan tart tabanınızı servis tabağına alın.
İçerisine hazırladığınız keşkülü spatula takviyesiyle yayın.
Orman meyvelerini keşkülün üzerine dizin ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın