Merhaba sevgili E-Tarifler takipçileri tat tutkunu bayanlar, hafif ve sütlü tatlılar kategorimize Türk mutfağının vazgeçemediği bir tatlı olan Keşkül Tatlısı Tarifi ile devam ediyoruz. İster sade bir şekilde tüketin isterseniz bir dondurma ile servis yapın bence bu tatlı sofranızda mutlaka olması gereken tatlılardan biri olup özellikle çocuklarınıza yapabileceğiniz sağlıklı ve basit bir tariftir.
Keşkül Tatlısı tarifimizi servis yaparken ister tarifimizde olduğu gibi hindistan cevizi ile süsleyebilir. İsterseniz de tarifimize bol tat katacak ceviz ve fındık ile de servis edebilirsiniz. Tatlı tarifimizi bilhassa soğuk olarak servis etmenizi önerir ve bir başka bölgesel sütlü tariflerin de buluşmak üzere kolay gelsin.
150 gr. badem
1,5 kahve fincanı pirinç unu
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker (ya da 30 adet tatlandırıcı)
4 çorba kaşığı
Hindistan cevizi
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyarız. Robotta iyice çekip ezeriz. Pirinç unu ve nişastayı azıcık süt ile ezip topaksız ülkü getiririz. Sütü tencereye ekleyip tamamen kaynatırız. Bir fiske tuz atarız. Kaynamış sütten azıcık alıp bademlerin üzerine dökeriz. Pirinç unu ve nişasta karışımını ağır ağır kaynayan süte ekleriz. sonradan bademleri ekleriz. Hindistan cevizini ekleyip karıştırırız. Sütün üzeri göz göz olana kadar pişiririz. Kâselere alıp Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve nar ile süsleriz.