Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Keşkül-İ Fakir

Keşkül-İ Fakir

Keşkül-İ Fakir Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su kadehi badem
  • 1 su kadehi fındık
  • 1 su kadehi antep fıstığı
  • 1 su kadehi dolmalık fıstık
  • 4 su kadehi süt
  • 3/4 su kadehi toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Keşkül-İ Fakir Nasıl Yapılır?

Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin. Yarım su kadehi kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 kadeh sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Şekeri ilave edin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ilave edin. Tencereyi tekerrür ocağa alın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, bayağı keşkül tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın