Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Keşkül

Keşkül

Keşkül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi toz badem
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın sarısı

Süslemek için

  • File badem
  • Toz Antep fıstığı

Keşkül Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, toz badem, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayan keşkülün üstüne rendelenmiş hindistan cevizini ilave edin ve tekerrür karıştırın.
  • Piştikten sonra servis kaplarına paylaştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Üzerini toz Antep fıstığı, file badem ve meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Bademli keşkülün yanına çok yakışan ve aroma veren konut imali kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bademli Keşkül Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Keşkül muhallebisinin topaklanmaması için devamlı karıştırmak gerekir. Bu harekâtı doğru yapmazsanız, keşkül tencerenin dibine yapışır.
  • Kıvamı sulu olursa, içerisine bir ölçü daha nişasta ekleyebilirsiniz.
  • Tarifi hazırlamak için darı ya da buğday nişastası kullanılabilir.
  • Üzerini ziynetlerken kullanacağınız fındık ve fıstıkların miniklenmiş olmasına itina gösterin.

1 Porsiyon Keşkül Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon keşkül, takribî 160 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olsa da, zengin yiyecek bedelleri ile perhiz listelerinde yer verilebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın