Süt, toz şeker, toz badem, nişasta ve yumurta sarısını tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayan keşkülün üstüne rendelenmiş hindistan cevizini ilave edin ve tekerrür karıştırın.
Piştikten sonra servis kaplarına paylaştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Üzerini toz Antep fıstığı, file badem ve meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Bademli keşkülün yanına çok yakışan ve aroma veren konut imali kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Bademli Keşkül Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Keşkül muhallebisinin topaklanmaması için devamlı karıştırmak gerekir. Bu harekâtı doğru yapmazsanız, keşkül tencerenin dibine yapışır.
Kıvamı sulu olursa, içerisine bir ölçü daha nişasta ekleyebilirsiniz.
Tarifi hazırlamak için darı ya da buğday nişastası kullanılabilir.
Üzerini ziynetlerken kullanacağınız fındık ve fıstıkların miniklenmiş olmasına itina gösterin.
1 Porsiyon Keşkül Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon keşkül, takribî 160 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olsa da, zengin yiyecek bedelleri ile perhiz listelerinde yer verilebilir.