Kerevizleri ceddip ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin.
Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın. Soğanları ceddip kıyın.
Bir çay kadehi zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurun.
Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay kadehi sıcak su ilave edin.
Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun. Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça biçiminde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın.
Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ilave edin.
Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.