Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,21
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %0,33
Kerevizli Lahana Bohçası

Kerevizli Lahana Bohçası

Kerevizli Lahana Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 ufak kereviz
  • 6 kocaman lahana yaprağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kadehi zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 çay kadehi dolmalık pirinç
  • 1 kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su kadehi su
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 6-7 maydanoz sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Kerevizli Lahana Bohçası Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri ceddip ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın. Soğanları ceddip kıyın. 
  • Bir çay kadehi zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurun.
  • Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay kadehi sıcak su ilave edin.
  • Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun. Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça biçiminde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın. 
  • Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ilave edin.
  • Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya vazgeçin. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın