Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Kerevizli Balık Çorbası

Kerevizli Balık Çorbası

Tarifin Öyküsü

Kerevizli Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane somon fileto
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane defne yaprağı
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 tane patates
  • Yarım minik kereviz
  • 1 tane kereviz sapı
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kerevizli Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Somon tane karabiber, yarım soğan ve defne yaprağıyla haşlanır.
  2. Haşlama suyu süzülür.
  3. Etler arınılıp minik parçalara dağılır.
  4. 2 kaşık akışkan yağ  ile minik doğranmış soğan , sarımsak ve havuç sotelenir.
  5. Yeniden minik doğranmış kereviz ve patates katılıp sotelenmeye devam edilir.
  6. İnce doğranmış kereviz sapıda ilave edilip balık suyu konarak  sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.  .
  7. Balık parçaları,  tuz, karabiber katılıp bir taşım kaynatılır.  .
  8. Yumurta sarısı limon suyuyla çırpılır.
  9. Çorbanın suyunu da ilave edilerek ılıtılır ve karıştırarak çorbaya ilave edilir.
  10. Bir taşım daha kaynatılıp üzerine dereotu serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun!.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın