Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %-0,57
  • ALTIN
    %1,09
  • BIST
    %-0,90
Kereviz Kalye

Kereviz Kalye

Kereviz Kalye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 2 orta boy soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 3 orta boy kereviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su kadehi haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 4 su kadehi et suyu

Kereviz Kalye Nasıl Yapılır?

  • Ufak parçalar biçiminde doğranmış eti tencereye alıp orta ateşte vazgeçtiği suyu sürükleyene kadar kavurun.
  • Yarım ay biçiminde doğranmış soğanları ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kerevizlerin kabuğunu atayıp yarım millete biçiminde doğrayın. Ete ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Sıcak et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Haşlanmış nohut ve üzüm pekmezini ilave edip pişirmeye devam edin. 30-35 dakika pişirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın