Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Kereviz Bastı

Kereviz Bastı

Kereviz Bastı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kereviz
  • 250 gr parça kuzu eti
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Terbiyesi için

  • 1 yumurta
  • 1 limonun suyu

Kereviz Bastı Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin kabuğunu ceddip kuşbaşı kocamanlığında doğrayın. Sap kısımlarını 3 santimlik parçalar biçiminde kesin. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Eti tencereye alıp kendi suyunu vazgeçip sürükleyene kadar pişirin. Soğanın kabuğunu ceddip kıyın. Ete ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Etleri tencerenin orta kısmına toplayın. Kenarlardaki boşluğa ise kerevizleri dizin. Aralara kereviz saplarını serpin. Tuz ve kırmızı toz biberi ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Suyu ilave edip hafif ateşte kerevizler ve et yumuşayana kadar pişirin. Yumurta ve limon suyunu bir kasede çırpın.
  • Yemeğin suyundan birkaç kaşık ilave edip nezaketin ılınmasını sağlayın. Edebi yemeğe azar azar ilave edip karıştırın. 1 dakika pişirip yemeği servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın