Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Kepekli Ramazan Pidesi

Kepekli Ramazan Pidesi

Kepekli Ramazan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 250 ml su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 su kadehi un
  • 3 su kadehi kepekli un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 10 g yaş maya

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu

Pişirmek için

  • 2 yemek kaşığı kepekli un

Kepekli Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağı ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alın.
  • Derin bir karıştırma kabında unlar, tuz ve mayayı harmanlayın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya vazgeçin. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp şişkinliğini alın.
  • Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli unu serpin. Hazırladığınız hamura pide biçimi verip unladığınız tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarmadan evvel üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  • Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın