Pirinçleri 2-3 kez yıkayıp süzün. Orta boy bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ilave edin. Pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. 1 litre sütten ufak bir cezveye süt ayırın. İçine nişasta ve vanilyayı alıp karıştırarak eritin. Pirinçler yumuşayınca süt ve şekeri tencereye ilave edip kaynayıncaya kadar orta ateşte karıştırın. Cezveyi ufak ocağa alın, nişasta koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tencerede kaynayan süte cezvenin tamamını ilave edin ve 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, sütlaçtan 1-1.5 kepçe kaseye alın ve yumurta sarısını ilave ederek çırpın. Kalan sütlaçları ufak kaplara bölüştürün, üzerine yumurtalı sütlaçtan dolaştırın. Kapları fırın tepsisine alın. Kaselerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alın. Fırın sütlaç hazır. ılık ya da soğuk servis yapın.