Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %0,92
  • ALTIN
    %1,32
  • BIST
    %-0,42
Kepekli Haşhaşlı Bisküvi

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 160 ml 2/3 su kadehi ılık su
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 su kadehi 240 g kepekli un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu Ekstra üzerine serpmek için
  • 1/4 su kadehi 160 ml sızma zeytinyağı Ekstra üzerine sürmek için
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kepekli Haşhaşlı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  • Un, haşhaş ve deniz tuzunu bir kapta harmanlayın. Ortasında bir çukur açarak yağ ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurup yumuşatın. Hafif yağlanmış derin bir kap içine alıp üzerini örterek takribî 20 dakika bekletin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru unlanmış tezgaha alarak açın. Çam ağacı biçimli kurabiye kalıbı ile keserek tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını sürüp deniz tuzu serpin. Fırında 10-12 dakika pişirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın