Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ilave edin. Yavaş yavaş ılık su ilave edip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar takribî 45 dakika ılık bir etrafta mayalandırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tekerrür 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Anekdot: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı sırça kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle beraber fırına yerleştirin. Sudan çıkan buğu sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir.