Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kendinden Soslu Islak Kek

Kendinden Soslu Islak Kek

Kendinden Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehinden bir parmak fazla şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakaoKakaoya göre değişiklik gösterebilir siz daha az ya da daha fazla koyabilirsiniz.
  • 1 koli şekerli vanilin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 2 su kadehi un Hakimiyetli ilave ediniz.

Kendinden Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamı alana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra süt ve akışkan yağ ilave edip tekerrür çırpalım.
  3. Şekerli vanilin ve kakaoyu eleyerek ilave edelim ve tekerrür çırpalım.
  4. Çırptığımız karışımdan 1 su kadehi ayıralım.
  5. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edip yağlanmış tepsiye dökelim. Ben tart kabına döktüm siz isterseniz borcama da dökebilirsiniz.
  6. Fırınımızı evvelden ısıtıp 180°c ‘ ye ayarlayalım.
  7. 15-20 dakika sonra kürdanla hakimiyet edelim. Yapışmıyorsa kekimizi çıkartalım.
  8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra 5-6 dakika sonra 1 su kadehi süt ilave ettiğimiz sosu her yerini dolaştıralım.
  9. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın