Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Kendinden Soslu Elmalı Kek

Kendinden Soslu Elmalı Kek

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 2-2, 5 su kadehi un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 3 adet orta boy elma

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Akışkan yağ, yoğurt ve şekeri mikserle çırpıyoruz. 1-2 dakika çırpmanız yeterli olur. Çırptıktan sonra bu karışımdan 1 su kadehini kenara ayırıyoruz.
  2. Pastamız piştikten sonra üzerine dökeceğimiz sos budur.
  3. Kalan harcımıza oda ısısındaki yumurtayı ilave ediyoruz. Mikserin evvel düşük sonra yüksek devrinde çırpıyoruz.
  4. Un vanilya ve kabartma tuzunu da ilave edip spatula ile malzemelerin karışmasını sağlıyoruz. Unu azar azar ilave edin.
  5. Harcımızı yuvarlak borcama denk bir biçimde yayıyoruz ve ince ince doğranmış elmaları üzerine diziyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 180° fırına koyuyoruz. Benim fırınımda 30 dakikada pişti.
  7. Fırından çıkardıktan 1-2 dakika sonra ayırmış olduğumuz karışımı kekin her tarafına yayıyoruz.
  8. Kek soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Ben bir gece beklettim ve tadına o biçimde baktım gerçekten bayılacağınız bir tarif.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın