Kendi Sosunu Yapan Pratik Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su kadehi şeker Eksiltebilirsiniz
1,5 su kadehi süt
1 su kadehi akışkan yağ
1 koli kakao 25 gram
1 koli kabartma tozu
1 koli vanilya
2 su kadehi un Elenmiş
1 su kadehi kakaolu karışım Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız
1,5 su kadehi süt
Kendi Sosunu Yapan Pratik Islak Kek Tarifi Yapılışı
İlk olarak yumurta ve şekeri bir kaba alalım ve iyice çırpalım. İyice çırptıktan sonra süt, akışkan yağ, kakao ilave edelim ve tekerrür karıştıralım.
Kekimizin sosu için bu karışımdan bir su kadehi ayıralım. Kalan karışıma ise kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ilave edip karıştıralım. Böylece kek hamurumuz hazır.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökerek 180 derecedeki fırına koyalım, takribî 35 dakika pişirelim. Kekimiz pişerken sosu için ayırdığımız karışımı minik bir tencereye alalım.
Üzerine süt ilave ederek ocakta 5 dakika kaynatalım. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkararak 10 dakika sonra dilimleyelim.
Ardından üzerine yavaş yavaş ılıyan sosu her yerine gelecek biçimde dökelim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kekin sosu hoşça sürüklemesi için 2-3 saat dinlendirelim Keki 2-3 saatten fazla dinlendirirseniz daha hoş olacaktır, şayet zamanınız varsa daha fazla dinlendirmenizi nasihat ederim Sonra ıslak keki servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.