Hamuru için derin bir karıştırma kabının içine süt ve syat ekleyip karıştırın. Ardından karışımın üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağı ilave edin. Sıvı malzemelerin üzerine kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğtümörün. Hamuru düz bir zemine alın ve 12 eşit bezeye ayırın. Üzerine bez örterek dinlenmeye bırakın.
Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı syat tencereye alarak orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırıp kaynatın.
Baklava hamurunun 11 bezesini nişasta serpilen zeminde incecik açın. Her yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Derin bir tencereyi yağlayın ve açılan 11 baklava yufkasını uçları dışarıda kalacak şekilde üst üste tencerenin içine serin. Ktümörü üzümleri sıcak suda biraz haşlayın. Küçük bir tavaya biraz tereyağı ekleyin ve fındıkları hafifçe kavurun. Üzümleri fındıkların üzerine ilave ederek kavurun.
Konut eriştelerini haşlayıp süzün. Üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 2 büyük servis kaşığı şerbet ilave edin. Zencefil, tarçın ve karanfili serpiştirip karıştırın. Tencereye serilen baklava yufkalarının içine biraz iç harçtan yerleştirin. Sonra üzerine erişteleri koyun. En üst katta erişte kalacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son bezeyi de açın ve üzerine kapatın. Tencerenin dışında kalan baklava hamurunun uçlarını kesin, tencerede kalan kısımlarını ise içe doğru katlayın. Kalan tereyağını da üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 1.5 saat kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra servis kabına ters çkonutirin ve üzerine kalan şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.