Malzemeler
Hamuru İçin
Şerbeti İçin
Yapılışı
Öncelikli olarak şerbet için gerekli malzemeleri bir tencere içerisinde kaynatın ve ardından soğuması için kenarda bırakın.
Geniş bir karıştırma kabının içerisinde kek hamurunun yapımına başlayın. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ardından sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan toz malzemeleri eleyerek karışıma ilave edin. Üzerine ince kıyılmış ceviz içini ilave edip kek harcını karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Tereyağını eritip 1 çay bardağı kadar eritilmiş tereyağı elde edin. (Bunun için yaklaşık 1 su bardağı kadar katı tereyağına ihtiyacınız olacak.) Tereyağının ılık olmasına dikkat edin.
Eritilmiş tereyağını ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırarak bir yağ karışımı elde edin.
Baklavalık hamurları paketten çıkarıp eşit sayıda olacak şekilde ikiye ayırın. 20 adet yufka kullandığımız için, 10 tanesi alta 10 tanesi üste gelecek şekilde ayrılmalıdır.
Fırın tepsinizin en altını yağlayın ve ilk baklavalık yufkayı serin. Daha sonra alt kat için ayırdığınız 10 adet baklavalık yufkayı, her bir katın arasına yağlı karışımdan sürerek üst üste dizin. Yufkalar çok çabuk kuruyacağından üzerinin nemli bir bez ya da streç filmle kapalı olmasına özen gösterin.
Önceden hazırlamış olduğunuz kek harcını alt katın üzerine yayın.
Kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı yağlama işlemlerinden geçirerek üst üste dizin ve ardından kek harcının üzerini kapatacak şekilde üst katı örtün. Kalan yağ karışımını tatlının üzerine gezdirin.
Tatlınızı pişirmeden önce dilimleme işlemini gerçekleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla sert hamleler yaparak tatlınızı dilimleyin. İç harcın dağılmaması için bu işlem sırasında dikkatli olmanızda fayda var.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıyı ilk sıcaklığı geçtiğinde soğuk şerbetle buluşturun.
Servis ederken tercihe bağlı olarak üzerine toz fıstık serpebilirsiniz. Afiyet olsun.