Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,74
  • ALTIN
    %-0,78
  • BIST
    %0,86
Kekli Baklava

Kekli Baklava

Kekli Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 yaprak baklava yufkası

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 su kadehi ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • Yarım su kadehi ceviz içi
  • 100 gr tereyağı

Şerbet için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 4 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Kekli Baklava Nasıl Yapılır?

Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya vazgeçin. Yumurta, şeker, vanilyayı mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve cevizi ilave edip karıştırın. Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 tanesini üst üste dizin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu üzerine yayın. Kalan yufkaları da yeniden aralarını yağlayarak hamurun üzerine yerleştirin. En üste eritilmiş tereyağı dökün ve kare dilimleyin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın