Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 2 su kadehi un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu şekerli vanilin
  • 100 gram eritilmiş çikolata En üste isteğe bağlı
  • 2 su kadeh süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 türk kahve fincanı akışkan yağ
  • 100gram bitter çikolata

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra akışkan yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Eleğe un ,kakao ,kabartma tozu ,şekerli vanilini de ilave edip eleyerek iyice çırpıyoruz.
  4. Daha sonra margarin ile yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz benim fırını 4 dk ancak pişirdi kek kalıbı porselen di sizinki değişik olabilir.
  5. Sosumuzu yapmak için kakao, toz şeker akışkan yağ ve sütü derin tencereye boşaltıyoruz.
  6. Karıştırıp orta ateşte ocağa alıyoruz hafif kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  7. Kaynayınca alıp üzerine bitter çikolata koyup karıştırıyoruz.
  8. Çikolata sosumuz pişince ılımaya alıyoruz. Sos netlikle soğuk olmayacak sıcağa yakın bir ılıklıkta olacak
  9. Fırından çıkan kekimizi evvel ters çevirip bakalım kalıptan çıkıyor mu çıkıyorsa tekerrür kalıba koyup üzerine çikolata sosunu orantılı ve denk biçimde üzerini dolaştıralım .
  10. 2 saat dinlensin.
  11. Daha sonra dikkatli biçimde servis tabağına çıkartalım.
  12. Üzerine 100 gram eritilmiş çikolata ile tekerrürden geçelim size kalmış olmasa da olur
  13. En son üzerine ceviziçi ile süsleyelim afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın