Öncelikle yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra akışkan yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Eleğe un ,kakao ,kabartma tozu ,şekerli vanilini de ilave edip eleyerek iyice çırpıyoruz.
Daha sonra margarin ile yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 170 derecede pişiriyoruz benim fırını 4 dk ancak pişirdi kek kalıbı porselen di sizinki değişik olabilir.
Sosumuzu yapmak için kakao, toz şeker akışkan yağ ve sütü derin tencereye boşaltıyoruz.
Karıştırıp orta ateşte ocağa alıyoruz hafif kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynayınca alıp üzerine bitter çikolata koyup karıştırıyoruz.
Çikolata sosumuz pişince ılımaya alıyoruz. Sos netlikle soğuk olmayacak sıcağa yakın bir ılıklıkta olacak
Fırından çıkan kekimizi evvel ters çevirip bakalım kalıptan çıkıyor mu çıkıyorsa tekerrür kalıba koyup üzerine çikolata sosunu orantılı ve denk biçimde üzerini dolaştıralım .
2 saat dinlensin.
Daha sonra dikkatli biçimde servis tabağına çıkartalım.
Üzerine 100 gram eritilmiş çikolata ile tekerrürden geçelim size kalmış olmasa da olur
En son üzerine ceviziçi ile süsleyelim afiyet olsun.